Totaal aantal pageviews

zaterdag 27 augustus 2011

Z'evenZien voor leidinggevenden en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang

Gistermiddag vond de eerste Expert meeting plaats om 'het land' kennis te laten maken met de nieuw ontwikkelde methodiek voor ontwikkelingsgericht werken; Z'evenZien. De belangstelling voor de bijeenkomsten, er zijn er drie, is overweldigend! In twee dagen volledig volgeboekt.
'Een heel concreet en toepasbaar product' zoals deelnemers aan de expertmeeting ons enthousiast meldden. 'Inspirerend' en 'wat een mooie methodiek specifiek voor de kinderopvang!' zeiden anderen.

Deze methodiek biedt de leidinggevenden in de kinderopvang handvatten om hun medewerkers te helpen nog beter en gerichter ontwikkelingsgericht te werken. Uiteindelijk is het doel natuurlijk dat kinderen een scala aan ontwikkelingsmogelijkheden wordt geboden en dat kinderen zich op alle competenties naar vermogen kunnen ontwikkelen.

De methodiek heet Z'evenZien. We kijken door zeven brillen naar kinderen en hun ontwikkeling. Voor iedere competentie een bril. De emotionele bril, de sociale, de motorisch-zintuiglijke, de beeldend expressieve, de morele en de taal- en communicatieve bril.
De pedagogisch medewerkers kijken door deze brillen om ontwikkelkansen te zien en om ontwikkelprikkels te geven. Heel belangrijke rol in de proces is weggelegd voor de leidinggevende. De leidinggevende die haar medewerkers helpt bij hun leertraject, maar waar de medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen leerproces en ontwikkeling.

Leren doe je je leven lang is een van de motto's van de methodiek.

De methode hebben we ontwikkeld voor SKA, Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn en bij hen kunt u het prachtige materiaal (tegen kostprijs) bestellen  en op de website (volgende week 'in de lucht')  zijn downloads te vinden.  Al het materiaal is bijzonder mooi vormgegeven door GroosONTWERPT!

Voor meer informatie kunt u ons ook bellen, uiteraard, 0345 549018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten