Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 april 2014

Het geheim van Dimitris


Ik hoor u al zeggen ‘niets beters te doen tijdens je vakantie dan bloggen?’

Vreemd dat het na een paar dagen vakantie, rust, schoonheid en warmte lijkt alsof je beter ziet, ruikt en hoort.
En dat je de vraagstukken waar je dagelijks mee bezig bent in je werk in een ander perspectief ziet of denkt te zien.

Gisteren wandelden we een stevig eind; een route met veel stijgen en gelukkig daarna ook weer veel dalen. Halverwege de tocht zochten we een plekje om te lunchen. In het dorpje Stalos zagen we een kleine taverne met wat tafels en stoelen op straat. ‘Ja hoor’ verzekerde de gastheer ‘hier kan je ook eten’ en hij bracht ons de kaart. De kaart bevatte meerdere gerechten, echter deze dag was de keuze beperkt tot twee. Laten we die nemen zeiden we en leunden glimlachend achterover. De jongeman ging aan het werk, we hoorden het sissen van de grill, het rammelen van pannen en langzaam bereikten ons heerlijke geuren. Met een stralend gezicht kwam hij ons de gerechten serveren, we hebben genoten van pure smaken en het prachtige uitzicht.

Elke avond eten we bij Dimitris en Stelios, eigenaren van het restaurant Horiatiko. In het dorpje liggen twee restaurants naast elkaar en het vreemde is dat het ene restaurant geen gasten heeft en het andere restaurant elke avond vol is. Toen wij vorig jaar moesten kiezen waar we zouden gaan eten hebben we zekerheidshalve maar gekozen voor het druk bezochte restaurant Horiatiko. Wij vroegen ons wel of waarom er zo’n enorm verschil zat in het aantal gasten.
Vorig jaar hebben we bijna elke avond bij Dimitris en Stelios Kastrinakis gegeten en ook deze week eten we elke avond bij Horiatiko. Het geheim denken we inmiddels te kennen en wij genieten er enorm van.
In de komende blogs vertel ik u wat het geheim van Dimitris is,   ik ga hem deze week daarvoor speciaal interviewen bij een heerlijk kopje koffie. Het blijft immers vakantie. 

Hartelijke groet vanuit Kreta,

Charlotte van Zuylen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten