Totaal aantal pageviews

vrijdag 2 mei 2014

Het geheim van Dimitris 4 personeel is familie


personeel is familie


“Stelios is mijn neef, de zoon van mijn broer, ik werk al jaren met hem samen; hij is als een zoon voor me. Het is een goede jongen, een harde werker, hij neemt zijn werk serieus. We hebben nooit problemen, houden van ons werk, houden van mensen en van voetbal!
Onze medewerkers zijn onze familie, we zorgen goed voor ze. Betalen een goed salaris en willen graag dat ze het naar hun zin hebben bij ons. Werken is ook plezier hebben in wat je doet en samen zorgen dat de gasten zich thuis voelen. Wij zijn geen bazen die opdrachten geven. Wij werken gewoon mee, wij zijn met z’n allen verantwoordelijk.
Onze medewerkers zijn heel zelfstandig en wanneer het een keertje wat later wordt piept niemand.

“Ken je het verhaal van Petrus?”
Ik schud mijn hoofd en Dimitris begint, met een glimlach op zijn gezicht, te vertellen.

“Petrus komt uit Roemenië, hij is nu 72 jaar en werkt alleen overdag omdat die hele lange dagen hem nu te zwaar worden.

“Op een dag, zo’n 18 jaar geleden, staat een man tafeltjes af te ruimen en rommel op ons terras op te ruimen. Ik vraag hem wie hij is en hij vertelt me dat hij geen werk heeft en op zoek is naar een baan. Ik zeg hem dat ons team voor het seizoen compleet is en dat ik echt geen werk voor hem heb.  Petrus kijkt me aan en zegt dat hij toch niets beters te doen heeft, dus blijft om me te helpen. Voor kost en inwoning kan Petrus blijven tot hij ander werk gevonden heeft. “
Dimitris neemt een slokje van zijn koffie en kijkt me met glimoogjes aan. “ Je wilt het niet geloven, maar diezelfde week heeft een van mijn obers een auto ongeluk en breekt beide benen. Vanaf dat moment is Petrus ook een familielid.
De laatste jaren aan het einde van het seizoen zegt Petrus me dat dit echt het laatste jaar was dat hij bij ons heeft gewerkt. Met nieuwjaar belt hij me dan om ons een gelukkig nieuwjaar te wensen en deelt me dan mee dat hij in april weer komt”.

Morgen reizen we verder. De laatste avond bij Dimitris, Stelios en hun ‘familie’.  Samen Raki drinken, een stevige knuffel en een fles wijn mee om Horiatiko niet te vergeten.

Morgen vertel ik u Dimitris laatste geheim en vertel ik u wat ik van Dimitris geheimen heb meegenomen in mijn koffer. Ben heel benieuwd of er ook voor u iets tussen zit!
Laat u het me weten? mailto:vanzuylen@dzmaatschap.nl of een reactie op onze blogpagina?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten